top of page

60 woningen

in Essen

Voor De Ideale Woning uit Berchem en de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij bouwde de firma DCA uit Beerse 60 sociale woningen in de Essense wijk Heikant.

Bij het woonproject Heikant-Essen opteerden de architecten voor een combinatie van twee soorten gevelstenen.  Zowel gevelsteen als binnenmetselwerk werden verlijmd aangebracht. Reeds in de ruwbouwbouwfase werden de nodige maatregelen genomen om een optimale luchtdichtheid te verzekeren.

Om de continuïteit onder de dragende muren te verzekeren werkten de metsers van DCA Woonprojecten met Marmox THERMOBLOCK® nano blokken, geleverd door J. Janssens & Zonen uit Brecht. “De kopse verbinding met sponning van deze isolerende bouwblokken maakt de plaatsing eenvoudig. De isolerende delen zijn zeer licht verwerkbaar, en nemen geen vocht op”, aldus Hedwig Vandewalle, Projectleider Bouw DCA, die nog het belang dat het bedrijf hecht aan veiligheid op de werf benadrukt.

Invoerder-distributeur van bouwspecialiteiten Albintra voert exclusief voor ons land het Marmox THERMOBLOCK® systeem in.  Dit concept zorgt een gepatenteerd isolerend deel voor de koudebrugarme detaillering van de bouwknopen. Dit isolerend deel bestaat uit een geëxtrudeerd polystyreenschuim, met daarin dragende cilinders uit nano polymeerbeton.

Boven- en onderzijde zijn bekleed met nano polymeer cementmortel, gewapend met een dubbel glasvezelnet. De isolerende bouwblokken worden naadloos geplaatst door middel van overlap. Marmox THERMOBLOCK®  R2 nano heeft een hoge gemiddelde druksterkte (10 N/mm²) en een goede verticale R-waarde van 2 m²K/W.

bottom of page