top of page

16 woningen op Linkeroever

Bouwonderneming Cogghe & Co is een tweede generatie bedrijf van de Antwerpse familie Sels. Dit breed georiënteerd aannemingsbedrijf heeft in eigen huis tal van specialisaties uitgebouwd. In 2014 werd nabij de Giucciardinistraat op Antwerpen Linkeroever een wooncomplex van 16 woningen - telkens 8 aan beide zijden van de nieuwe straat - gerealiseerd.

 

“We laten elke bouwheer een zo groot mogelijke vrijheid in het ontwerp, de indeling van de woning en de keuze van de materialen. Het gebruik van energiezuinige materialen is sowieso standaard. Inzake hernieuwbare energie wordt het zonneboiler principe toegepast in onze projecten. Deze woningen zullen zonder problemen E-peil E60 halen”, aldus Els De Smedt van Bouwonderneming Cogghe & Co.

Om de spouwmuren en daken van het woonproject te isoleren werd gebruik gemaakt van polyurethaanplaten - 2 maal 5 cm dik. Om de continuïteit onder de dragende muren te verzekeren werkten de metsers van Bouwonderneming Cogghe & Co met Marmox THERMOBLOCK® nano blokken, geleverd door Janssens & Zn uit Brecht. Els De Smedt: “Het tand-en-groefsysteem van deze isolerende bouwblokken maakt de plaatsing zeer eenvoudig. De nano blokken liggen goed in de hand en zijn zeer licht om te verwerken. Een voornaam pluspunt is ook dat ze geen vocht opnemen.”

bottom of page